2023 Augusti - Ett nytt kapitel 


Jag tar nu tjänsteledigt från min nuvarande tjänst på Volvo Lastvagnars motorutvecklingsavdelning.

Kontakter skall skapas och demonstrationer inom alla tänkbara områden väntar.


En första demokund dyker upp med lite Ducati MC delar där färg på aluminium skall tas bort. Lite småjusteringar och vips är färgen borta! 

2023 September - Rolls Royce 


Vid ett demobesök på Rhodins bil ser vi en möjlighet att lösa ett dilemma; en lackad kaross måste rengöras undertill... detta är nödvändigt om en veteranbil skall klassas som återställd till originalskick (utställningsskick) och då tyvärr restaureringen inletts och även slutförts på ovansida utan att undersidan gjorts något åt behöver nu all underredsmassa, rost och beläggning bort utan att lacken påverkas. Detta skall dessutom ske i en lokal där andra fordon arbetas med. Vilkoret är plåtrent underrede utan damm eller påverkad lack. Perfekt utmaning!


Här blev det en kombination av två metoder; först en ihärdig procedur med mekanisk borttagning av underredsmassa och sen finlir med lasern!


Ytterligare ett mycket lämpligt rengöringsobjekt testades med framgång; motorblock i aluminium som skall återställas till ursprungsskick och ej får mekaniskt bearbetas går alldeles utmärkt att rengöra från oljor och oxider med laser.


unsplash